Rattery

Rattery Strikon Gonafluf Kru

Rattery


Je hebt je vast al afgevraagt of iemand horen zeggen; ''Die ene rattery met die lange, moeilijke naam'', ja, dat zijn wij! De naam betekend naar het Engels vertaald ''army of fluffy little warriors'' of dus in het Nederlans ''leger van wollige kleine krijgertjes''. Hierop is het uiterlijk van ons logo dan ook gebaseerd. 


Het is alweer sinds 2018 dat er met (dwerg)ratjes gefokt wordt op regelmatige ''meer serieuze'' basis. Met een hoop vallen en opstaan heeft het ons gebracht waar we nu zijn, met toch wel als hoogtepunt in december 2022 uitgeroepen te worden tot ''Rat Breeder of the year 2022''! 


De rattery zelf bevindt zich in Gent, België. Onze eigen gefokte ratten zijn doorheen heel Europa en de UK te vinden, maarliefst in 12 verschillende landen! De nakomelingen van onze fok in zelfs nog meer, een prestatie om enorm trots op te zijn!


In de rattery wordt niet enkel gefokt met dwergen, maar ook met gewoon formaat ratten. Beide in verschillende variëteiten kleur, vacht, oorstand en zo meer. Er wordt streng gefokt op karakter, koppelbaarheid en (genetische)gezondheid. Verder zijn wij erg gericht op het individu; wat heeft een bepaald, individueel ratje nodig? Op deze behoefte wordt dan ingespeeld. Er wordt geen vast stramien toegepast op alle ratten, maar met oplossingen op maat gewerkt naar de de specifieke behoefte van een ieder apart. Net als mensen zijn ratten immers niet over één kam te scheren. 


Om goed en correct bij te houden waar onze ratjes vandaan komen, hun geboortedatum, geschiedenis en andere opvallende zaken wordt er stipt gewerkt met stambomen. Deze zullen collega fokkers altijd meekrijgen en zo volledig mogelijk op de hoogte gebracht worden van alle zaken die opgevallen zijn in de fok. Ook huisdiereigenaren mogen altijd bij interesse de stamboom/extra gegevens van hun ratje(s) krijgen als ze dat graag willen. 


Ratjes gefokt in onze rattery zijn ten álle tijden weer terug welkom indien de huidige eigenaren om welke reden dan ook afstand van ze moeten doen. We worden hiervoor zeer graag gecontacteerd en maken samen een plan van aanpak hiervoor!


Ons motto om af te sluiten; ''Ga je eigen gevoel achterna, blijf bij jezelf''.